Äppelscones

Serverar: 6 portioner

Njut dem till frukost....

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl (150 g)
  • 1,5 dl dinkelfullkornsmjöl (100 g)
  • 0,5 dl strösocker (50 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 75 g smör
  • 1 äpple, rivet
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt smöret i små tärningar, och fördela - du kan använda matberedaren här. Tillsätt ägg och äpple, och forma snabbt till scones - antingen på frihand, eller så kan du använda muffinsformar. Jag gjorde ganska stora scones, och då blev det sex stycken.
    2. Grädda på 200°C i ca 10-12 minuter, eller tills de har fått fin färg och är genomgräddade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben