Engelska scones

Serverar: 16 portioner

Med dessa scones får du ett riktigt te-party.....

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3/4 dl vispgrädde
  • Pensling
  • 2 msk vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg. Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.
    3. Dela och servera dem varma med vispat smör, crème fraiche, grädde eller clotted cream och sylt.
    4. Smaksättningar: Grova fruktscones Byt ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl. Tillsätt 1 dl russin eller hackade russin.
    5. Äppelscones Tillsätt 1 dl hackat äpple och 1 tsk kanel i mjölet
    6. Chokladscones Tillsätt 30 g hackad mörk choklad och 1/2 dl hackad mandel i mjölet.
    7. Tips! Hallon smakar ljuvligt i dessa scones.

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (1)

    frucaos 24 augusti 2009

    Goda scones, men det receptet skulle inte mätta 16 pygméer en gång! Vi gjorde halv sats och fick ut tre små scones - en var till oss som var hemma... Men smakmässigt väldigt bra! Vi gjorde helt naturella den här gången, kanske provar med smaksättning en annan gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben