Äppelstrudel

Serverar: 8 portioner

100 kalorier per portion

Ingredienser

  • 450 g äpplen
  • Finrivet skal och pressad saft av 1 citron
  • ½ dl ljust muscovadosocker eller brun farin
  • 1 skiva smulat vitt bröd
  • ½ dl sultanrussin
  • 1 tsk blandade pepparkakskryddor
  • 6 ark filodeg
  • 1 tsk olja
  • 2 tsk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Lägg dem i en skål och blanda med citronsaft och skal. Blanda i socker, brödsmulor, russin och kryddor.
    3. Lägg 2 av filodegsarken med långsidorna ca 5 cm omlott på ett bakplåtspapper. Pensla degen lätt med olja och lägg på 2 nya ark. Pensla och lägg på de övriga arken.
    4. Bred ut fruktblandningen längs ena långsidan av degen. Vik in kortsidorna och rulla ihop degen om fyllningen. För över papperet med rullen på en bakplåt.
    5. Grädda i ugnen tills degen har fin färg och äpplena har blivit mjuka, ca 35-40 minuter.
    6. Låt rullen svalna på plåten och sikta sedan över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben