Äppelstrudel - Almás rétes

Almásrétes är ett favoritbakverk i Ungern. Almásrétes kan frysas.

Ingredienser

  • 4-5 ark filodeg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl finhackad sötmandel
  • 1 msk smör
  • ½ dl olja eller smält margarin, eller smör
  • 4-5 äpplen
  • ½ dl strösocker
  • 1-2 tsk kanel
  • ½ dl russin
  • 1 msk finrivet citronskal
  • ½ dl grovhackad sötmandel
  • Ca 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Tina filodegen om den är djupfryst. Stek ströbröd och mandel i 1 msk smör tills mandeln är lätt gyllene. Ställ åt sidan.
    3. Skala, kärna ur och tärna äpplena i småbitar. Blanda äpple, strösocker, kanel, russin, citronskal och den grovt hackade mandeln i en skål.
    4. Lägg ut ett ark filodeg och pensla med olja. Lägg sedan på ett nytt ark och pensla igen. Gör så tills plattorna tar slut.
    5. Blanda det stekta ströbrödet och mandelhacket med äppelblandningen. Fördela det över filodegen. Rulla ihop till en stor vårrulle (vik in ändarna först innan du rullar...) och lägg den på en smord eller pappersklädd bakplåt. Pensla med resten av oljan ovanpå filodegsrullen.
    6. Grädda mitt i ugnen ca 15 - 20 minuter eller tills strudeln är frasig och gyllene. Sikta över florsocker. Servera ljum eller kall med vaniljglass eller vispgrädde

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben