Alma Hägglunds sockerkaka

Tid: 40 minuter

Lätt sockerkaka sägs alltid lyckas, även om man tillhör dem som alltid misslyckas med sockerkakor.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 1/2 kaffekopp socker
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 kaffekopp mjölk
  • 50-75 g smör
  • 2 kaffekoppar vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Blanda ägg, socker och potatismjölet.
    2. Koka upp mjölk och smör och häll ned i äggblandningen.
    3. Blanda sedan ned vetemjöl, bakpulver och vaniljsockret och rör om och häll ned i bröad form och grädda på 150-175 grader i ca 30 min.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben