Skaldjursgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

För den som tycker om skaldjur

Ingredienser

  • 200 gr fässka räkor
  • 1 burk musslor ca 200 gr
  • 1 burk krabba eller humer ca 200 gr
  • 1 burk fiskbullar i buljong ca 200 gr
  • 1 liten burk skivade champinjoner
  • dill till garnering
  • Sås
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 11/2 dl buljong eller spad från fiskbullarna
  • ca 1/2 tsk salt
  • 1 kryddmått vitpeppar
  • ev vitt vin
  • 2 äggulor
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    Rensa de färska räkorna låt evdjupfrysta tina lätt rensa upp reten av skaldjuren. Låt fiskbullarna rinna av men spara spadet skär fiskbullarna i skivor låt svampen rinna av. Smält matfettet i en gryta rör ner vetmjölet rör om väl och spåd med buljong eller spad från fiskbullarna låt såsen koka 3 -5 minuter. Smaksätt såsen med salr och peppar och ev med en skvätt vitt vin. Blanda ner räkor musslor krabb-eller hummerkött fiskbullar och svamp låt det hela bli genomvarmt vispa upp äggulor med grädden rör ner detta i grytan och hetta försiktigt upp det hela det får dock inte koka. Smaksätt ev med mera kryddor strö över lite dill och servera kokt ris och en grönsallad till smaklig spis !

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben