Fisk- och skaldjursgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Komponerat ihop en egen fisk och skaldjursgryta lite ideer från kokböcker men lagt in en hel del själv och testat mig fram. nu är jag nöjd och tycker den smakar jättegott det tycker även min sambo. Gott till vitöksbröd eller aioli vitt vin kan man dricka till.

Ingredienser

  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl grädde
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ g saffran
  • 1-2 morötter
  • 4 medelstora potatisar
  • 1 liten purjolök
  • 2 tomater
  • 2 laxfilébitar
  • 200 g torsk
  • 2 dl räkor
  • 1 vitlöksklyfta
  • Timjan efter smak
  • Basilika efter smak
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongtärningen med vinet och saffran.
    2. Häll i grädden, tomatpuré och pressa i vitlöksklyftan och sedan timjan och basilika efter smak.
    3. Tärna rotfrukterna och potatisen i medelstora tärningar och lägg i dem och koka ca 10-15 min.
    4. Skär fisken och tomaterna i medelstora tärningar och lägg i det i grytan och sjud i ca 10 min.
    5. vill du ha tjockare konsistens på grytan kan du blanda i några matskedar mjöl eller idealmjöl.
    6. Lägg i räkorna några minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben