Fisk- och skaldjurspaj

Serverar: 6 portioner

Pajer är utmärkt bjudmat . Bjud en god sallad till.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 5 hg räkor som skalas
  • 300 g spättafiléer
  • 200 g skivade champinjoner, gärna smörfrästa
  • 300 g mjukost, gärna med räkor
  • 4 ägg
  • 1/2 dl klippt dill
  • Pensling
  • Ägg
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Smula det kalla fettet i mjölet med fingertopparna eller hacka med en liten stekspade. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman degen. Detta går också utmärkt att göra i matberedaren.
    3. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga och fäst en folieremsa runt kanten. Förgrädda i ca 15 minuter. Ta bort foliet.
    4. Lägg fisken, räkorna och svampen i formen, spara ev. några räkor till garnering.
    5. Vispa samman ost, ägg och dill, så det är väl blandat. Häll detta över pajen.
    6. Pensla med ägg och grädda ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat.
    7. Tips! Pajen kan också fyllas med crabsticks och musslor. Pajen går bra att frysa, då gärna i portionsbitar. Värms i mikron på några minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben