Fisk- och fänkålspanna med äpple

Serverar: 4 portioner

Underbart god fiskgryta, som är enkel att slänga ihop.

Ingredienser

  • 1 liten fänkål
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 1 msk tomatpuré
  • 1½ msk fiskfond eller en tärning fiskbuljong
  • 600 g fisk t ex torsk eller lax
  • 2½- 3 dl grädde
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär fänkålen i tunna skivor. Skär äpple och morötter i små bitar. Finhacka löken och fräs den i smör. Tillsätt curry, tomatpuré och fond (eller tärning). Skär fisken i bitar och tillsätt den och grädden i grytan. Låt sedan sjuda tills fisken är klar, 5-10 minuter. Smaka av med salt.
    2. Servera med nykokt ris, potatis eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    missQ 11 april 2012

    Det var verkligen jättegott! Jag måste sätta en 5:a. Längtar redan till matlådan. Sambon var nöjd, men inte lika supernöjd som jag.

    mnil 11 april 2012

    Sist jag gjorde denna gryta hoppade jag över äpplet och la i potatis istället, det blev nästan ännu godare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben