Skaldjurspaj med sparris

Skaldjurspaj med sparris

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 100 g champinjoner
  • En klick smör
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 200 g grön sparris
  • 100 g crabsticks
  • 1 liten burk musslor ( 150 g)
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g skalade räkor
  • 3 ägg
  • 1 dl ost, riven
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa.
    2. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter). Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter.
    3. Värm ugnen till 225 grader. Förgrädda pajskalet. Skiva champinjonerna och fräs dem i lite smör. Lägg sedan i väl avrunnen sparris samt vitklök. Låt alltsammans bli genomhett, krydda med salt och peppar.
    4. Lägg detta i botten på pajskalet. Fyll på med crabsticks och musslor. Vispa ihop grädde, ägg och ost. Krydda smeten med salt och peppar och slå den i pajskalet. Grädda i 200 grader 30 minuter eller tills fyllningen stelnat. Täck gärna med folie i början.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben