Husets skaldjurspaj

Serverar: 4-6 portioner

Fyllningen kan varieras dag från dag beroende på vad som finns hemma. .

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 150 g haricots verts
  • 1 msk smör
  • 300 g skalade räkor (750 g oskalade)
  • 200 g krabbkött
  • 100 g avrunna musslor
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl hackad dill
  • 1-1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Tillbehör
  • gräddfil
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Blanda smör och mjöl, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare. Kavla ut eller tryck ut den på botten och högt upp på kanterna i en pajform ca 24 cm i diam med löstagbar kant. Ställ kallt ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200°. Nagga skalet med en gaffel. Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen. 3. Klyfta löken, rensa bönorna. Fräs lök och bönor i smör.
    3. Blanda grönsakerna med skaldjuren, lägg i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk med finhackad dill. Salta och peppra.
    4. Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter, tills fyllningen stannat.
    5. Servera med en klick gräddfil och några citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben