Skaldjurspaj med krabba & räkor

Serverar: 4 portioner

Jag blev bjuden på "Pajbuffé" med många olika pajer... då blev jag bjuden på denna smakfulla paj. Paj är väldigt gott tycker jag och bra "umgås mat". De kan göras klara så att du slipper springa mellan kök och gäster och bara umgås.

Ingredienser

  • Deg
  • 100 g smör
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl keso
  • 2 1/2-3 dl vetemjöl
  • 2 msk Dansukker Fibrex
  • 1 tsk Dansukker Farinsocker
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 tsk Dansukker Farinsocker
  • 2 dl riven ost
  • 1 burk krabba
  • 20 g finhackad dill
  • 1 kg räkor 70/90
  • 1 liten purjolök
  • 200 g grön sparris i bitar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader. Arbeta samman ingredienserna till degen och tryck ut i en form med löstagbar kant. Nagga. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter.
    2. Vispa samman ägg, grädde, vin och farinsocker. Skala räkorna.
    3. Ta bort eventuella "ben" i krabban. Skölj och ansa purjolöken. Skär den i tunna ringar. Lägg purjolöks-ringarna i formen. Täck med sparris och räkor. Blanda ost, krabba och dill i ägg-smeten. Häll smeten i formen.
    4. Grädda mitt i ugnen tills fyllningen stelnat. Servera med en fräsch sallad till och ett glas vitt vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben