Skaldjurspaj med krabba & räkor
Jag blev bjuden på "Pajbuffé" med många olika pajer...
då blev jag bjuden på denna smakfulla paj.
Paj är väldigt gott tycker jag och bra "umgås mat".
De kan göras klara så att du slipper springa mellan kök och gäster och bara umgås.
Ingredienser
Deg
100 g smör
2 dl riven ost
1 dl keso
2 1/2-3 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Fibrex
1 tsk Dansukker Farinsocker
1-2 msk vatten
Fyllning
3 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin
2 tsk Dansukker Farinsocker
2 dl riven ost
1 burk krabba
20 g finhackad dill
1 kg räkor 70/90
1 liten purjolök
200 g grön sparris i bitar
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
Arbeta samman ingredienserna till degen och tryck ut i en form med löstagbar kant.
Nagga.
Ställ i kylskåp i minst 30 minuter.
- Vispa samman ägg, grädde, vin och farinsocker.
Skala räkorna.
- Ta bort eventuella "ben" i krabban.
Skölj och ansa purjolöken.
Skär den i tunna ringar.
Lägg purjolöks-ringarna i formen.
Täck med sparris och räkor.
Blanda ost, krabba och dill i ägg-smeten.
Häll smeten i formen.
- Grädda mitt i ugnen tills fyllningen stelnat.
Servera med en fräsch sallad till och ett glas vitt vin.
Liknande recept
Kommentarer (0)