Familjens mest omtyckta älggryta. Med bacon och trattkantareller.
Ingredienser
Smör
Ca 8 hg grytbitar av älg
125 g bacontärningar
2 hackade gula lökar
1 hackad vitlöksklyfta
3 dl rött vin
4 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk timjan
½ tsk svartpeppar
2 msk Touch of Taste Kantarell & Viltfond
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk rödvinsvinäger
1 dl torkade, smulade trattkantareller
2 morötter i stora tärningar
1 ½ dl kokbar grädde
2 msk Maizena
det var helt underbart gott...
Oj vad gott! Gjorde dock en del ändringar, balsamvinäger istället för rödvinsvinäger. Svampbuljong+köttbuljong istället för fond och torkade svampar (mina är redan slut, snyft). Inget bacon då vi inte gillar det i grytor. En burk crème fraiche fick åka i också. Verkligen supergott! Högsta betyg från oss =)
Mycket bra recept. Ökade mängden rödvin med 1/2 dl och hade ingen rödvinsvinäger så det fick bli balsamico. Det funkade det med. Hade även i ett par tsk enbär som jag tycker passar så bra med älg. Detta var ett bra recept att utgå ifrån, högsta betyg;)