Älggryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Enkel och väldig god gryta som passar bra att bjuda på eller bara vill ha något gott. Serveras gärna med ett gott vin till.

Ingredienser

  • 800 g grytbitar av älg
  • 1 gul hackad lök
  • 2 msk margarin
  • 3,5 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärning eller 2 msk pulver
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 burk kantareller (190 g)
  • 3 morötter
  • Soja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk maizena
  • Basilika, fryst eller färsk
  • Persilja, fryst eller färsk
  • Sallad
  • Ris, gärna långkornigt
  • Instruktioner

    1. Bryn grytbitarna tillsammans med den hackade löken. Tillsätt vatten,buljongen och skivade morötter. Låt den puttra i ca 40 min.
    2. Tillsätt grädden, kantareller, soja, kryddor och maizena. Spara lite persilja som dekor till serveringen. Koka ihop ca 10 min.
    3. Passa på att koka riset samtidigt som grytan småkokar.
    4. Serveras med en god blandsallad med ex tomater el paprika. Avsluta med lite persilja på toppen.

    Liknande recept

    5
    2 h 15 min
    4-5
    8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Syrah - druva med gamla anor
    Druvan Syrah anses vara den av de nobla druvorna som går att spåra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben