Älggryta á la Ticiba

Serverar: 3-4 portioner

Mitt egna påhitt! Smarrigt blev det och jag är övertygad om att ni som provlagar kommer få en underbar smakupplevelse! Lycka till!

Ingredienser

  • 500 g älgstek
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 orange paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 blekselleristjälkar
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Stycka köttet till strimlor.
    2. Blanda soja och köttbuljong i en bunke. Pressa i vitlöksklyftorna och vispa ner ingefäran och svartpepparn. Lägg köttstrimlorna i marinaden. Täck över och ställ kallt i cirka 1 timme.
    3. Koka riset, för nu går det undan!
    4. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna och bleksellerin. Hacka löken.
    5. Hetta upp en stekpanna och värm upp olja. Ta upp, torka av och stek köttet tills det inte längre är rött. (Spar marinaden!) Lägg i paprika, selleri och lök. Låt de fräsa cirka 10 minuter. Häll därefter marinaden över och låt sjuda på medelvärme tills köttet blivit mört och fint.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben