Älggryta med rödvin.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Få ingredienser men god ändå

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av älg
  • 5-6 potatis i bitar
  • 4-5 vitlök
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl matlagningsvin (rött)
  • 1 liter vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk smör
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela vitlöken grovt och fräs i smöret, lägg i grytbitarna och bryn dem runt om, krydda med vitpeppar. Tillsätt vatten, buljongtärning och vinet, låt koka till köttet är mört. Häll i grädden och lägg i potatisen, låt allt koka tills potatisen är färdig.
    2. Servera med lingonsylt eller gelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben