Älg i rödvin

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 2 timmar

En rätt för lite festligare tillfällen. Här gjord på älg men det går lika bra med nötkött.

Ingredienser

  • 1 kg älg eller nötkött i skivor (biff, innanlår)
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • 3 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl rödvin
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk honung
  • 3 msk idealmjöl
  • 200 g avrunna champinjoner i skivor
  • 1 krm vitlökspulver
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Margarin och olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Stek köttskivorna i olja och margarin i het stekpanna. Ska inte bli genomstekt utan bara få fin stekyta.
    3. Vispa ur stekpannan med 3 dl vatten. Sila av skyn o häll ner i kastrull. Tillsätt creme fraiche, mjölk och rödvin. Vispa ner idealmjölet. Tillsätt honung och oxfond samt vitlökspulver. Salta och peppra. Häll därefter ner champinjonerna. Smaka av...
    4. Lägg alla köttskivorna i en ugnsfast form, gärna en med lock till. Häll över såsen så allt kött blir täckt. Ställ in i ugnen i minst 1 timme. Ju längre köttet får stå i ugnen desto mörare och godare blir det.
    5. Servera med klyft potatis, hasselbackspotatis eller ris. En god sallad gör sig också bra till rätten.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6
    5
    2 h 15 min
    4-5
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben