Älg och vildsvinsjärpar

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Att blanda älgfärs med vildsvinsfärs blir väldigt gott. Här även med spiralmakaroner i smeten. En rätt som du endast behöver ha en sallad till. Det blir ca 28 st järpar av denna sats beroende på storlek. Dom är saftiga och goda.

Ingredienser

  • 500 g älgfärs
  • 500 g vildsvinsfärs
  • 4 dl makaroner
  • 2 dl skorpsmulor
  • 4 dl mjölk
  • 2 gula lökar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 3 tsk salt, seltin
  • 1 tsk örtsalt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 msk torkad persilja
  • 1 msk sweet chili sås
  • 1 msk paprikapulver
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk strösocker
  • Instruktioner

    Börja med att koka makaronerna, skölj dem i kallt vatten och låt dem kallna. Blanda sen skorpsmulorna med mjölken, den rivna löken, pressade vitlöken samt alla kryddorna. Låt svälla en stund. Blanda med köttfärsen. Blanda sist i makaronerna. Forma smeten till järpar och placera dom på en plåt gärna skyddad med bakplåtspapper. Grädda järparna i 25 min i 200 grader. Ät en god sallad till. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6
    5
    2 h 15 min
    4-5
    8
    4.8
    2 h
    8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben