Skaldjurspaj med spenat

Serverar: 4-5 portioner

Mycket god paj med skaldjur och spenat. En sund paj som det går att variera fyllningen i. Lågt GI, främst p.g.a att pajdegen innehåller både fibrer och nyttigt fett.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl vetemjöl special (eller vanligt vetemjöl)
  • ½ tsk salt
  • 3/4 dl olivolja
  • ½ dl vatten
  • Fyllning
  • 200 g bladspenat
  • 2 burkar salladskrabba à ca 150 g (eller samma mängd skalade räkor)
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk fiskfond eller 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • Ca 20 g fryst eller 4 msk hackad dill
  • Instruktioner

    1. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke. Rör ihop med olivoljan. Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den.
    2. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
    3. Gör fyllningen: Tina spenaten (läs på förpackningen) och krama ur vattnet. Öppna burkarna med krabba och låt vattnet rinna av.
    4. Knäck äggen i en bunke. Häll på mjölken och vispa upp äggen lätt. Tillsätt fiskfond eller salt. Tillsätt peppar och dill. Rör om.
    5. Fördela krabba och spenat i pajskalet. Häll äggblandingen över.
    6. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben