Smal Fisk- skaldjurssoppa

Serverar: 2 portioner

Den här soppen/gryta har jag hittat på helt själv och den blev hur god som helst:O Min lärare blev överraskad och gav mig MVG direkt! Gjorde den idag hemma till mamma och pappa och dom kunde inte göra den bättre;) Det är väldigt nyttig med mycket omga-3 och grönsaker.

Ingredienser

  • 100 g lax ( 1 Filé)
  • 80 g torsk ( 1 Filé)
  • 50 g musslor ( konserveradeanvände jag från Abba)
  • 70 g räkor
  • 50 g morot ( ca en halv smal morot)
  • 50 g broccoli ( en hand full)
  • 80 g blomkål ( en hand full)
  • 50 g fänkål
  • Gul squash
  • Purjolök( efter egen smak)
  • 50 champinjoner ( konserverade från euroshop tog jag)
  • 170 g krossade tomater ( 2 dl )
  • 1/2 dl matlagningsgrädde ( laktosfri använde jag)
  • 4 tsk vetemjöl ( special fullkorn använde jag)
  • ca 4 dl vatten
  • kryddsättning ( lite efter egen smak)
  • 2 st fiskbuljong tärningar
  • 2 tsk fishsauce
  • 1 tsk curry krydda
  • 1 krm vitpeppar
  • dill
  • persilja
  • Lite salt
  • Instruktioner

    1. Börja med att tärna och hacka upp fänkålen, gula squashen i mindre bitar.
    2. Tips: Squashen tar jag alltid bort mitten av ( skärnhuset )eftersom den bara blir mjuk och geggig när man kokar den. skiva purjolöken och mototen i tunna skivor,
    3. Tips: moroten ska helst vara smal för å få fina små ringar.
    4. Broccolin och blomkålen kan du dela och grena av lite så att den blir mindre. Skär fiskfilen i lite mindre bitar.
    5. Sen kan du börja med å fräsa squashen, purjolöen och fänkolen i kastrullen. Sen häller du i ca 4dl vatten och låter det kocka lite, häll sedan i de skivade morötterna, broccolin, blomkålen och champinjonerna.
    6. Sen häller du i krossade tomaterna och matlagningsgrädden som är blandad med mjölet för annars skär sig grädden. Nu har soppen börjat å bli lite tjock så nu kan du hälla i laxen och torsken.
    7. Häll i alla kryddor. fiskbuljongen, fishsaucen, curry, dill/ persilja, vitpeppar, salt. Smaka om det behövs mer av något, om såsen fortfarande är rinnig ta lite mer krossade tomater, matlagningsgrädde eller mjöl.
    8. Sen när det kokat upp kan du stänga av värmen och låta räkorna och musslorna puttra.
    9. Lägg på lite persilja eller purjolök på toppen så ser det lite fräsht ut;)
    10. Har valt å inte säga nån spec koktid eller temperatur, det märker man själv, fick ta bort soppan från plattan flera ggr när jag höll på å hacka å sånt, så det grös med egen känsla =)
    11. Den här soppan blev iaf jätte god när jag gjorde den så jag hoppas att den blir lika smakrik och bra för er=)
    12. ca 500 kcal hela soppan 250 per person, mycket nyttigt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben