Servera soppan tillsammans med gott bröd och majonnäs eller crème fraiche.
Ingredienser
1 krabba eller 400 g räkor med skal
400 g koljafiléer
½ g saffran
1 schalottenlök
2 tomater
½ tsk sambal oelek
1 dl vitt matlagningsvin
Rapsolja att fräsa i
Instruktioner
Koka upp vatten. Dela krabban på mitten och gröp ur köttet .
Hacka köttet och lägg åt sidan. Väljer du räkor istället för krabba kan du skala räkorna och lägga åt sidan. Spara skalet.
Hacka schalottenlöken och tomaterna.
Fräs schalottenlöken, krabbskal eller räkskal, saffran och sambal oelek i några minuter utan att något tar färg.Tillsätt tomater, det kokande vattnet och vitt matlagningsvin. Koka i 5 minuter.
Sila och smaka av med salt.
Lägg i bitar av fisk och krabba, eller räkor, och låt sjuda några minuter till.
Servera soppan tillsammans med gott bröd och majonnäs eller crème fraiche.
50 gr saffran?
...det är kanske "lite" för mycket saffran ;-) !!