Fisk- och skaldjurssoppa

Serverar: 4 portioner

Servera soppan tillsammans med gott bröd och majonnäs eller crème fraiche.

Ingredienser

  • 1 krabba eller 400 g räkor med skal
  • 400 g koljafiléer
  • ½ g saffran
  • 1 schalottenlök
  • 2 tomater
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • Rapsolja att fräsa i
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten. Dela krabban på mitten och gröp ur köttet .
    2. Hacka köttet och lägg åt sidan. Väljer du räkor istället för krabba kan du skala räkorna och lägga åt sidan. Spara skalet.
    3. Hacka schalottenlöken och tomaterna. Fräs schalottenlöken, krabbskal eller räkskal, saffran och sambal oelek i några minuter utan att något tar färg.Tillsätt tomater, det kokande vattnet och vitt matlagningsvin. Koka i 5 minuter.
    4. Sila och smaka av med salt. Lägg i bitar av fisk och krabba, eller räkor, och låt sjuda några minuter till.
    5. Servera soppan tillsammans med gott bröd och majonnäs eller crème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    aattaa 12 januari 2012

    50 gr saffran?

    MrsC 12 januari 2012

    ...det är kanske "lite" för mycket saffran ;-) !!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben