Fisk- och räkcurry

Serverar: 4 portioner

God fiskgratäng! Ta gärna lite mera av vitlök och curry om du tycker om det!

Ingredienser

  • 500 g vit fiskfilé
  • 500 g räkor med skal
  • Salt
  • Peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör
  • 2 tsk orientalisk curry
  • 2 msk tomatpuré
  • 21/2 dl Kelda mellangrädde
  • 2 dl riven gratängost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Salta fisken. Vik ihop filéerna om de är tunna. Om fisken är fryst tinas den lite grann och skärs sedan i bitar. Lägg den i en smord,ugnssäker form. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör i en stekpanna. Tillsätt curry, tomatpuré och räkor. Låt det fräsa ca 1 minut, häll sedan över grädden. Häll allt över fisken och strö över osten.
    3. Stek i övre delen av ugnen ca 20 minuter.
    4. Servera med ris, gärna blandat med ärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bitten56 13 oktober 2012

    Tack för en jättegod fiskrätt. Vi hade pressad potatis till. Alla åt med god aptit. Du får en klar 5:a.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben