Fisk- och räkcurry

Serverar: 4 portioner

Jag älskar räkor, de ska helst vara färska men det går bra med frysta om det är bra kvalite på dem. Den här rätten är också en väldigt enkel rätt, och den smakade så gott.

Ingredienser

  • 400 g fisk (valfri sort)
  • 500 g räkor
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör
  • 2 tsk curry
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 dl riven ost
  • 3 dl ris
  • 2 dl gröna ärtor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i mindre bitar och lägg den i en ugnsfast form. Skala och hacka vitlöken, fräs den i smöret. Tillsätt curry, tomatpuré och räkor. Låt fräsa en stund, häll över grädden. Häll allt över fisken, strö över osten och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    2. Servera med riset som blandats med gröna ärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben