Gillar man fisk och skaldjur så måste denna soppa prövas.
Ingredienser
2 st purjolökar
1 st fänkål
1 msk smör
1 msk olivolja
1,5 l vatten
5 dl torrt vitt vin
8 dl vispgrädde
4 st fiskbuljong, tärningar
1,25 dl koncentrerad hummerfond
1 tsk salt
1 g saffran
2 krm curry
1,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk cayennepeppar
Musslor
1 st musslor, i påse
2 dl torrt vitt vin
1 dl vispgrädde
1 dl persilja, hackad
1 dl purjolök, hackad
1 krm svartpeppar
Till soppan
5 st tomater
250 g haricots verts
500 g skinn- och benfri laxfilé
500 g marulk, havskatt eller annan fas, filé
250 g kräftstjärtar, frysta
Vitlökscrème fraiche
4 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 st vitlöksklyftor, pressade
2 tsk dijonsenap
Den är underbar!
För hur många personer är receptet? Lyckas inte hitta det :-)