Skaldjursgryta

Serverar: 4 portioner

En enkel skaldjursgryta med smak av curry, som fungerar till både ris, pasta, bulgur och couscous.

Ingredienser

  • 500 g oskalade räkor
  • 1 paket crabfish
  • 1 paprika
  • 1 purjolök
  • 8 färska champinjoner
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 msk vitt vin
  • 2 msk tomatpuré
  • Hummerfond
  • Salt
  • Curry efter smak
  • Instruktioner

    Börja med att skala räkorna. Hacka paprika, purjolök och champinjoner och fräs dem i lite olja. Blanda i tomatpuré, salt och curry och låt fräsa med i någon minut. Häll i vinet. Häll på grädde och creme fraiche och koka upp. Smaka av med lite hummerfond. Skär crabfishen i mindre bitar och lägg i dem och räkorna i grytan. Låt skaldjuren bli varma och servera sedan grytan till valfritt tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben