Skaldjursgryta med chili och tomater

Serverar: 1 portioner

Magert och fettsnålt

Ingredienser

  • 1 tsk olivolja
  • ½ lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ¼ röd chili
  • ½ tsk paprikapulver
  • 5 strån saffran
  • 1 apelsin
  • 1 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • ½ burk körsbärstomater
  • ½ dl vitt vin
  • ¼ tsk salt
  • 75 g blåmusslor
  • 50 g räkor
  • 50 g pilgrimsmusslor
  • Tillbehör
  • 70 g grovt bröd
  • Instruktioner

    1. Häll olja i en gryta och sautera löken i den. T
    2. illsätt hackad vitlök, hackad chili, paprikapulver, saffran, strimlat apelsinskal, lagerblad, timjan och tomater och låt det sjuda i 5 minuter. Häll sedan i vitt vin, eventuellt lite vatten och salt, och låt det koka ihop i 15 minuter under lock.
    3. Ångkoka blåmusslorna och ta ut dem ur skalet. Lägg ner dem, räkor och pilgrimsmusslor i soppan och smaka av.
    4. Lägg upp soppan rykande varm i en tallrik, garnera ev med lite dill och servera till exempel grovt bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben