Tonfisksallad med färsk spenat, tomater och röd chili

Serverar: 4 portioner

Tonfisksallad med färsk spenat, tomater och röd chili

Ingredienser

  • 400 g färsk tonfisk eller 2-3 burkar tonfisk i vatten
  • Marinad
  • 3 msk limejuice
  • 3 msk mrs cheng’s seafood soy
  • 1 msk honung
  • Ingredienser
  • 2 msk rapsolja
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 ask färsk spenat, ca 100-150g
  • 1 knippa salladslök
  • 1 charlottenlök (finhackad)
  • 1 röd chilipeppar (grovt hackad)
  • Garnera med thaibasilika och korianderblad
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden, skär tonfisken i kuber 2x2 cm. Låt det marinera i minst 30 minuter.
    2. Skölj grönsakerna och dela tomaterna, strimla salladslöken och chilipepparn, hacka shallottenlöken fint. Häll fisken i ett durkslag och spara marinaden. Hetta upp en wok/panna, tillsätt oljan, när det ryker lite tillsätt fisken och stek den i ungefär 1 minut. Den skall fortfarande vara rosa inuti. Tag upp och håll varmt. Häll marinaden i pannan och koka så att den karamelliseras lite, häll den över fisken. Blanda i grönsakerna.
    3. Om du använder konserverad tonfisk: Häll av vattnet, dela fisken i mindre bitar, lägg i en skål, blanda med grönsakerna. Rör ihop marinaden och koka upp den så att den karamellieras lite. Häll över salladen, blanda väl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben