Kycklinglasagne med färska tomater och bladspenat
En rätt som föll familjen i smaken, även de små.
Med andra ord, om man inte provar, så får man inget veta (Smaka),
Ingredienser
ca 1 kg kycklingbröstfilé
4 dl kokosmjölk
3-4 stora tomater
Lasagneplattor
400 g bladspenat
Riven ost
Paprikakrydda (stark)
Svartpeppar
Salt
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 225 grader
- Tärna kycklingen och genomstek den i panna med smör. Häll i kokosmjölken och krydda med paprikakrydda, salt och peppar.
- Skölj och skiva tomaterna. Skölj bladspenaten och skär den i strimlor.
- Smöra en ugnssäker form, lägg lasangeplattor i botten. Börja med ett lager kyckling, (spar lite av vätskan till sista lagret plattor). Därefter bladspenat, sen skivade tomater ovanpå och riven ost överst.
Fortsätt sen med lasagneplattor och upprepa ordningen.
- Överst lägger du lasagneplattor, häll över resterade sås och avsluta med riven ost.
- Placera formen i mellersta delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Smaklig måltid.
Liknande recept
Kommentarer (0)