Kycklinglasagne med färska tomater och bladspenat

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

En rätt som föll familjen i smaken, även de små. Med andra ord, om man inte provar, så får man inget veta (Smaka),

Ingredienser

  • ca 1 kg kycklingbröstfilé
  • 4 dl kokosmjölk
  • 3-4 stora tomater
  • Lasagneplattor
  • 400 g bladspenat
  • Riven ost
  • Paprikakrydda (stark)
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader
    2. Tärna kycklingen och genomstek den i panna med smör. Häll i kokosmjölken och krydda med paprikakrydda, salt och peppar.
    3. Skölj och skiva tomaterna. Skölj bladspenaten och skär den i strimlor.
    4. Smöra en ugnssäker form, lägg lasangeplattor i botten. Börja med ett lager kyckling, (spar lite av vätskan till sista lagret plattor). Därefter bladspenat, sen skivade tomater ovanpå och riven ost överst. Fortsätt sen med lasagneplattor och upprepa ordningen.
    5. Överst lägger du lasagneplattor, häll över resterade sås och avsluta med riven ost.
    6. Placera formen i mellersta delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben