Ugnsbakade tomater med rosmarin och chili

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Ta vara på de goda tomaterna - i ugnen sköter de sig själva och blir extra söta. Krydda upp med rosmarin, chili och honung

Ingredienser

  • 500 g tomater i blandade färger
  • 1 buffelmozzarellaost
  • 1 röd chili
  • 1 tsk honung
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Dela tomaterna på hälften och lägg i en ugnsfast form.
    2. Bryt mozzarellan i bitar och blanda med tomaterna.
    3. Strimla chilin (kärna ur för mindre hetta) och strö över.
    4. Ringla över honung och olivolja. Salta, peppra och lägg på repad rosmarin.
    5. Gratinera i 200 grader i 10-15 min. Servera som tillbehör, gärna till italienska charkuterier och ett fruktigt vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben