Ugnsbakade tomater

Serverar: 10 portioner

Tomaterna bakas länge i låg temperatur. Går att göra i god tid innan. Gott till det mesta.

Ingredienser

  • 1 kg plommontomater
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 10 basilikablad
  • Instruktioner

    1. Ugn 150º.
    2. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan upp i en form. Häll på olja, honung, salt och peppar.
    3. Baka i 2 timmar. Strö över strimlad basilika och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatis - möjligheternas rotfrukt
    Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...

    Potatisrätter
    Finns det något mer tacksamt än potatis? Den kan stekas, friteras, pre...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben