Marinerad fläskfilé med rosmarin, citron och chili

Serverar: 4-6 portioner

En given bufférätt eller om du vill förbereda maten.

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Dressing
  • ¾ dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 citron, strimlat skal och saft
  • 2 msk finhackad rosmarin
  • 1 röd spansk chilipeppar
  • ½ dl skivade svarta oliver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk kapris
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk stött vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Putsa, salta och peppra filéerna och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i köttet och stek i ugn tills innertemperaturen är 65°. Låt köttet kallna.
    3. Skiva köttet tunt, i ½ cm skivor och lägg upp dem på ett serveringsfat.
    4. Dressing: Blanda olja, honung, citronskal och saft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och vitpeppar och häll över köttet ett par timmar före servering.
    5. Lycka till! smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eva_jonte 15 juli 2010

    Supergott!!! Fräscht och smakade mycket gott!! Passar utmärkt på en buffé eller en varm sommardag! :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben