Kurres supergoda fisk- och skaldjursgryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god och lättlagad gryta. Vill man ha lite starkare smak så lägger man lämpligen i lite mer cayennepeppar eller chilisås i grytan. Bra bjudrätt bland annat då man har många på besök.

Ingredienser

  • 2 pkt havskräftstjärtar, frysta eller burk
  • 2 msk olja
  • 1 msk curry
  • 2 st gröna paprikor
  • 1/2 kryddmått cayennepeppar
  • 2 msk chilisås
  • 1/2 tsk salt
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 burk musslor, valfritt
  • 1 pkt fisk, ex sej, 400 g
  • Lite räkor
  • Lite champinjoner
  • Instruktioner

    1. Tina havskräftstjärtarna (om dessa är frysta)
    2. Koka fisken och dela i mindre bitar.
    3. Värm oljan i en gryta. Strö i curryn. Rör om och låt fräsa några minuter. Lägg i kräftstjärtarna och låt dem hastigt fräsa i curryn. Ta upp och lägg dem på ett fat.
    4. Kärna ur paprikorna och strimla dem. Fräs sedan i curryn och oljan. Tillsätt cayennepeppar, chilisås, salt och krossade tomater. Låt såsen koka tills paprikan blivit varm, ca 4-5 min.
    5. Rör ner creme fraiche och låt koka under omrörning några minuter. Lägg ner fisken, kräftstjärtarna och musslorna utan spad samt räkor om du har sådana.
    6. Observera att om man ej tycker om ex. musslor så kan man strunta i dessa. Vill man så kan man skiva ner ca 10 champinjoner som man först fräst i stekpanna. Grytan blir då ännu matigare.
    7. Serveras med jasminris. Smaskens!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben