Skaldjursgryta från Genova á la viktväktarna

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Tips! I detta recept fungerar alla typer av rotfrukter bra! En portion är värd 5.5 poäng.

Ingredienser

  • 8 dl fiskbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl matlagningsgrädde max 7 %
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 g saffran
  • 2 stora morötter
  • 200 g potatis
  • 2 stora palsternackor
  • 200 g skalade räkor
  • 200 g skalade kräftstjärtar
  • 1 knippe salladslök
  • 4 msk matlagningsyoghurt
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna rotfrukterna och potatisen. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs rotfrukterna och potatis sakta i 5 minuter.
    2. Tillsätt tomatpuré och saffran mot slutet. Slå på vitt vin och buljong och låt det koka ca 10 minuter tills rotfrukter och potatis börjar bli mjuka. Tillsätt grädde och låt det sjuda ytterligare några minuter.
    3. Smaka av soppan med salt och vitpeppar och vänd i skaldjur och strimlad salladslök.
    4. Slå upp grytan i varma, djupa skålar och toppa med en matsked yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben