Äpplefylld lammstek med rosmarin

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Denna stek av lammet, får varje gourmè till att dregla av beundran.

Ingredienser

  • 1,2 kg benfri lammstek
  • 1 tsk salt
  • 3 klyftor vitlök, delade
  • 1 tsk svartpeppar, grovt malen
  • 1 tsk rosmarin, stött
  • 1 msk flytande honung
  • 2 äpplen, skalade, klyftade
  • 2 äpplen, tärnade
  • 1 tsk rosmarin, stött
  • Sås
  • 4 dl steksky med äppelbitar
  • 1 tsk soja
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 tsk maizena mjöl
  • 2 msk persilja, hackad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda tärnade äpplen och rosmarin. 3. Skär några hål i köttet med en vass kniv och fördela fyllningen i hålen. 4. Bind ihop steken med bindgarn och lägg den i en ugnssäker form. Klappa in salt, peppar och rosmarin. 5. Stick in en termometer på det tjockaste stället i köttet. Stek till innertemperatur 65 grader. 6. Lägg äppelklyftor runt steken efter 1 timme och pensla med honung. Låt vila i folie 15 minuter. 7. Skiva upp före servering. 8. Häll skyn till såsen i en kastrull. Tillsätt soja och fond. Red med maizena utrörd i lite vatten. Koka upp. Blanda ner persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben