Lammstek med rosmarin, parmesantäcke och klyftpotatis

Serverar: 8 portioner

Be att få lammsteken sågad i drygt 2 cm tjocka skivor. Det här så gott...

Ingredienser

  • 2 kg lammstek, skivad, med ben
  • 2 kg potatis, fast
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 1 dl persilja, hackad
  • 2 msk rosmarin, färsk och hackad
  • 1½ dl olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, stora
  • 4 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Skala och skär potatisen i fyra klyftor vardera.
    3. Blanda ströbröd, parmesanost, persilja och rosmarin i en bunke.
    4. Olja in en långpanna med olivolja. Pressa i vitlöken. Lägg i potatisen. Strö över salt och rör om.
    5. Salta och peppra köttet på båda sidor. Lägg köttet ovanpå potatisen.
    6. Strö brödblandningen över. Ringla över 1/2 dl olivolja.
    7. Ugnsbaka i mitten av ugnen 1-1 1/2 timme. Rör runt efter 1 timme. Sätt på grillen några minuter mot slutet. Passa noga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben