Kyckling med klyftpotatis och tomatsås

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Detta recept är helt underbart gott. Supergott. Måste provas.

Ingredienser

  • 1 hel färsk kyckling
  • Olivolja
  • 5 vitlöksklyftor
  • Saft från 1 citron
  • 330 ml öl
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Rosmarin gärna färsk
  • För potatisarna
  • Ca 1kg potatis (gärna nypotatis)
  • 3 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Chilipulver
  • Paprikapulver efter smak
  • 3-4 msk olivolja
  • För såsen
  • 2 tomater
  • 1/2 dl filmjölk
  • 100 g phildelphiaost
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader. Olja en ugnsfast form. Skiva vitlöken och stö över oljan. Läg över citronsaften. Dela kycklingen på mitten. Blanda de torra ingredienserna och lägg över kycklingen på alla sidor. Pressa ingredienserna med handen. Sen läggs kycklingen i formen. Häll ölen över köttet och lägg sedan lite färska rosmarinkvistar över köttet och under köttet efter smak. Sätt in kycklingen i ugnen i cirka 1 timme.
    2. Tvätta potatien och låt dem koka så de blir lite mjuka, ca 10 min. Sedan skär man dem i klyftor. Blanda de torra ingredienserna med olja och riven vitlök. Blanda sen denna vätskan som bildas med potatisen. Stek potatisen i en ugnsfastf orm i ugnen på 200 grader i ca 15 min.
    3. Såsen gör du genom att skära tomatena i rutor. Sedan lägg på filmjölk, phildelphiaost, salt, peppar och lite olivolja.Blanda allt med en stavmixer till en slät sås. Blanda till sist persiljan.
    4. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben