Kyckling i het tomatsås

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 40 minuter

Överraskande god - även för en annan som inte är så förtjust i stark mat.

Ingredienser

  • Ca 500 g kycklingfiléer
  • Flytande smör- och rapsolja till stekning
  • Såsen
  • 3 msk mango chutney
  • 1 msk flytande smör- och rapsolja
  • 2 msk Worcestershiresås
  • 2 msk grovkornig skånsk senap
  • 1 tsk paprikapulver
  • Saften av en ½ apelsin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 st tomater
  • ½-1 krm cayennepeppar
  • 1 dl crème fraiche naturell 34%
  • Garnering
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Skär filéerna i skivor, bryn skivorna i fettet och lägg åt sidan.
    2. Hacka vitlöken och tomaterna. Blanda sedan hacket med resten av ingredienserna i såsen och häll i stekpannan. Koka upp och låt småkoka i ca 10 minuter. Häll i den brynta kycklingen och koka i 5-10 minuter till. Garnera med med färsk timjan.
    3. Äts med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    catlover 2 augusti 2009

    Tror att jag är först ut att lämna en kommentar till detta recept, och jag säger bara ett ord MUUUUUUUUMS. Från mig blir det full pott.

    farmoringer 9 april 2010

    Det här var verkligen gott. Kom på sen att jag glömde apelsinen. Så jag vet ju inte vad det gjorde för skillnad i smaken. Utan apelsin var det gott i alla fall...

    Relaterade Artiklar

    Basilika - oumbärlig örtkrydda
    Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben