Överraskande god - även för en annan som inte är så förtjust i stark mat.
Ingredienser
Ca 500 g kycklingfiléer
Flytande smör- och rapsolja till stekning
Såsen
3 msk mango chutney
1 msk flytande smör- och rapsolja
2 msk Worcestershiresås
2 msk grovkornig skånsk senap
1 tsk paprikapulver
Saften av en ½ apelsin
1 st vitlöksklyfta
4 st tomater
½-1 krm cayennepeppar
1 dl crème fraiche naturell 34%
Garnering
Färsk timjan
Instruktioner
- Skär filéerna i skivor, bryn skivorna i fettet och lägg åt sidan.
- Hacka vitlöken och tomaterna.
Blanda sedan hacket med resten av ingredienserna i såsen och häll i stekpannan.
Koka upp och låt småkoka i ca 10 minuter.
Häll i den brynta kycklingen och koka i 5-10 minuter till.
Garnera med med färsk timjan.
- Äts med kokt potatis.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Basilika - oumbärlig örtkrydda
Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
Tror att jag är först ut att lämna en kommentar till detta recept, och jag säger bara ett ord MUUUUUUUUMS. Från mig blir det full pott.
Det här var verkligen gott. Kom på sen att jag glömde apelsinen. Så jag vet ju inte vad det gjorde för skillnad i smaken. Utan apelsin var det gott i alla fall...