Äpplemarmelad

Gott till grillat kött eller en stek.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg syrliga äpplen
  • 4 dl vatten
  • 1 kg Dansukker syltsocker
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Koka under lock tillsamamns med vattnet i 15 minuter.
    2. Tillsätt syltsockret och koka i 5 minuter. Vispa kraftigt så att äpplebitarna går sönder.
    3. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara kallt.
    4. Tips: Blanda riven pepparrot eller färsk timjan i lite av marmeladen och servera som tillbehör till grillat griskött och lever.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ellneull 2 oktober 2008

    Kan du skriva ut detta?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben