Äpplemarmelad
Gott till grillat kött eller en stek.
Ingredienser
1 1/2 kg syrliga äpplen
4 dl vatten
1 kg Dansukker syltsocker
Instruktioner
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Koka under lock tillsamamns med vattnet i 15 minuter.
Tillsätt syltsockret och koka i 5 minuter. Vispa kraftigt så att äpplebitarna går sönder.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara kallt.
Tips: Blanda riven pepparrot eller färsk timjan i lite av marmeladen och servera som tillbehör till grillat griskött och lever.
Liknande recept
Äpplemarmelad med kanel
Tomat och äpplemarmelad
Tomat- och äpplemarmelad med chili
Plommon- och äpplemarmelad
4
Kommentarer (1)
ellneull
2 oktober 2008
Kan du skriva ut detta?
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Kan du skriva ut detta?