Äpplemarmelad med kanel

Riktigt god på en rostad smörgås

Ingredienser

  • 1 kg syrliga äpplen
  • ½ -1 dl vatten
  • 7-9 dl socker per kg mos
  • 2 kanelstänger
  • Instruktioner

    1. 1. Skölj och dela äpplena i mindre bitar.Koka frukten med vattnet under lock på svag värme. Rör om då och då. 2. Passera det varma moset i en finmaskig sil. Väg moset. 3. Blanda äpplemos med socker och lägg i kanelstängerna. Koka marmeladen långsamt under omröring tills den håller för marmeladprovet 4. Ta upp kanelstängerna och häll upp marmeladen på varma burkar och sätt på lock . Vänd burkarna upp och ner i ca 5 minuter. 5. Vänd burkarna rätt och låt dem svalna. Förvara marmeladen kallt.
    2. MARMELADPROVET : Lägg en sked marmelad på en tallrik . Dra med baksidan av skeden genom marmeladen om den ej flyter samman så är den klar .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben