Plommon- och äpplemarmelad

Passa på och gör din egen marmelad nu när det finns så mycket fina äpplen och plommon. Du kan byta plommonen mot björnbär eller blåbär.

Ingredienser

  • 1 kg plommon
  • 1 kg äpplen
  • 3 dl vatten
  • 2 kanelstänger
  • 2 kvistar timjan
  • 1 kg syltsocker
  • Instruktioner

    1. Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skär i bitar. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Sjud med vattnet under lock i 10 minuter.
    2. Tillsätt syltsockret och koka ytterligare 2 minuter. Ta av grytan och skumma.
    3. Häll marmeladen på rena, varma burkar. Förslut och förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben