Ärtbullar -mellanmålsbulle

Serverar: 20 portioner

Goda bullar för små barn nyttit och gott, kan serveras med mjölk.

Ingredienser

  • Ärtbullar
  • 5 dl ljummet vatten 37°C
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 750 g vetemjöl
  • *********************
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 100 g rökt kalkon
  • 2 msk timjan
  • 1 msk rosmarin
  • 2 msk persilja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 3 msk ljummet vatten
  • 1 ägg används för att pensla bullar
  • Alla ingredienser skall blandas i mixer
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degskål. Tillsätt vattnet och rör om till jästen har löst sig. Tillsätt olja och salt. Häll mjölet luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet. Tillsätt mjölet, men spar 1 dl till utbakningen.
    2. Arbeta degen kraftigt, 5 minuter med bakmaskin tills degen känns smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter. Arbeta ner degen med maskin eller knåda den smidig på mjölat bakbord .
    3. När brödet ska bakas ut, kavla ut det på ett mjölat bakbord och dela på mitten , ungefär på samma sätt som när man gör kanelbullar. Täck den utkavlade degen med alla ingredienser som du har blandat .Rulla ihop till en avlång rulle och skär den i 4 cm tjocka skivor.
    4. Ställ skivorna i pappersformar. Ge bullarna en andra jäsning. Pensla bullarna med det uppvispade ägget och grädda sedan i 200 grader i 15-27 minuter. Låt svalna! Bullarna går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    thessan385 11 januari 2011

    Det låter jättespännande! Men ursäkta om jag e trög... Ärtbullar.... Men var e ärtorna i receptet? För de verkar ju vara i...ser så gröna ut... Mvh Therese

    sannive 7 september 2011

    Jag undrar också vart "ärtorna" kommer in i bilden, det verkar annars supersmarrigt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben