Ärtpasta med ört- och citronmarinerad feta

Serverar: 4 portioner

Snabb och enkel vegetarisk rätt. Basilika och persilja passar bra ihop och ger härlig smak till såsen.

Ingredienser

  • ½ dl strimlad basilikablad
  • ½ dl strimlad bladpersilja
  • Finrivet skal av ½ citron
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 200 g fetaost
  • 300 g pasta, tex. gnocchi
  • 1 paket frysta sugarsnaps 200 g
  • 200 g frysta gröna ärter
  • Instruktioner

    1. Blanda basilika, persilja, citronskal, peppar, olivolja och pressade vitlöksklyftor i en skål. Smula ner fetaosten, rör runt.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt sugar snapsen och gröna ärter koka med de sista 1-2 minuterna.
    3. Häll av och blanda ärt- och pastablandningen med den marinerade fetaosten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben