Ättiksströmming

Serverar: 2-4 portioner

Är bara så gott

Ingredienser

  • 1 kg strömming
  • 1 knippe dill
  • salt
  • peppar
  • ströbröd
  • smör till stekning
  • Ättikslag
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl vatten
  • 1½ dl socker
  • 10 grovt krossade kryddpepparkorn
  • 1 knippe hackad dill
  • 2 rödlökar
  • Instruktioner

    Rensa och skölj och bena ur strömmingen. hacka dillen, salta och peppra och lägg ihop fileerna 2och2 med dill emellan vänd dem i ströbröd och stek i smör blanda ihop ättiksprit, vatten och socker strö kryddpepparkorn och dill över flundrorna garnera med skivad rödlök och slå lagen över fisken låt fisken stå och dra över natten och servera den kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben