Marinerad strömming

Serverar: 4 portioner

Marinerad strömming, ättiksströmming, lökströmming - det finns många olika benämningar på den här fiskspecialiten. Godast och bäst blir den om man häller marinaden varm över fisken, som sedan kan serveras varm eller kall, helt efter smak. Marinerad strömming är härlig att ha i kylen, till en nattsmörgås, till en söndagsfrukost, till en snabblunch. Den håller sig fint och blir nästan godare för var dag den får stå i kylen.

Ingredienser

  • 1 kg strömming
  • Salt
  • Peppar
  • 1 knippa klippt dill
  • 1 dl skorpmjöl
  • 2 - 3 msk matfett
  • Marinad
  • 1/4 dl vinäger
  • 3/4 dl ättikssprit, 12%
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 8 hela kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • Garnering
  • 1 - 2 hackade rödlökar
  • 1 knippa dill
  • Instruktioner

    1. Rensa och filea strömmingen, skölj den och torka den på hushållspapper.
    2. Salta fisken och strö klippt dill på köttsidan. Lägg ihop filéerna två och två.
    3. Panera flundrorna i kryddat skorpmjöl och stek dem i matfettet.
    4. Lägg de färdigstekta strömmingsflundrorna tätt på ett djupt fat.
    5. Blanda marinaden i en kastrull, koka upp den och håll den varm över fisken.
    6. Strö hackad rödlök över och garnera med lufttiga dillkvistar.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben