Strömming med oliv- och basilikasmör

Serverar: 4 portioner

Som barn var inte stekt strömming min favoriträtt, bara en fisk med för många ben ...idag åh så gott...

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • rågmjöl, grovt, till panering
  • salt
  • matfett till stekning
  • Fyllning
  • 60 g smör
  • ½ dl gröna oliver, utan kärnor, finhackade
  • ½ dl svarta oliver, utan kärnor, finhackade
  • 1 - 2 pressade vitlöksklyfta
  • 1 kruka strimlad basilika
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Blanda smör med oliver, vitlök, basilika, salt och peppar. Vänd strömmingsfiléerna i saltat rågmjöl och stek dem. Lägg ihop dem varma två och två med smöret emellan. Var beredd att äta genast medan smöret smälter och basilikan doftar.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben