Stekt strömming med morotsmos

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Nyttig och god vardagsrätt.

Ingredienser

  • 300 g strömmingsflundra
  • 3 msk senap
  • 2 msk finklippt dill
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 2 msk smör
  • Morotsmos
  • 4 morötter
  • 4 potatisar
  • 1 msk smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala potatis och morötter. Dela morötterna i småbitar. Koka morötter och potatis mjuka. Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan uppåt. Bred på senapen och strö över dillen. Lägg ihop dem två och två. Vänd dem i grovt rågmjöl och stek dem. Häll av vattnet när morötterna är mjuka och mosa, stöt eller passera potatis och morötter. Tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens och krydda med salt och peppar. För den som önskar är det även gott att smaksätta med lite ingefära.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben