Ganska traditionell svensk rätt som jag antar finns i lika många varianter som det finns kockar. Den här varianten har jag gjort ett flertal gånger och liksom höftat ihop. I år så kollade jag vad det var jag hade i och bestämde mig för att lägga ut receptet här.
Ingredienser
Ca 600 g strömming (jag använder fryst)
2-3 ägg
Vetemjöl
Ströbröd (alt ströbröd av majs för glutenallergiker)
Salt
Peppar
1-2 rödlökar
Dill
Lag
6 dl vatten
2-2½ dl ättika
4 dl socker
Ca 3 kryddpepparkorn
1-2 lagerblad
Instruktioner
- Tina strömmingen i kylskåpet under natten. Vänd strömmingsfileerna i mjöl, ägg och ströbröd.
- Stek dem på medelvärme, i riktigt smör tills de blir fint gyllenbruna på bägge sidor (majsströbröd gör att filéerna blir något gulare i färgen). Lägg dem till sidan.
- Blanda vatten, ättika, socker och kryddor. Koka upp så att sockret löser sig. Låt kallna.
- Lägg filéerna i ett lager, fyll på med rödlök och dill (snåla inte med lök och dill). Fortsätt med nästa lager fisk och så vidare.
- Slå till sist över den avsvalnade lagen och låt sedan stå kallt i kylskåp 1-2 dygn. Kom ihåg att det smakar bättre ju längre du låter det stå och dra.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Sill och strömming
Sill och strömming är egentligen samma fisk. Namnet strömming använ...