Stekt, inlagd strömming

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God smörgåsmat

Ingredienser

  • 8 strömmingar (flundror)
  • 2 msk fint rågmjöl
  • 1 dl ättikssprit (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 rödlök
  • 1 msk kryddpepparkorn
  • Instruktioner

    Lägg ättika, socker och vatten i en stor skål. Grovkrossa och tillsätt kryddpepparn. Rör om tills sockret är löst. Skär löken i tunna skivor. Klipp bort ryggfenorna på strömmingarna och skölj dem. Tork dem lite lätt och salta. Lägg ihop dem två och två och vänd dem i mjölet. Stek strömmingarna i smör, helst glorifierat som tål högre temperatur. Lägg dem direkt från stekpannan i lagen och varva dem med rödlöken. Täck skålen med plastfolie och låt den stå svalt över natten.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sill och strömming
    Sill och strömming är egentligen samma fisk. Namnet strömming använ...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben