Stekt inlagd strömming med färskpotatis

Serverar: 4-6 portioner

Gott och lättlagat nu på sommaren.

Ingredienser

  • 10 strömmingsfiléer eller 20 små
  • Grovt mjöl
  • 1 msk matolja
  • 2 msk smör
  • 1 nypa salt
  • 1,2,3-lag
  • 6 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 2 dl ättika 12%
  • 1 tsk korianderfrön
  • 6-8 kryddpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • ½ tsk gula senapsfrön
  • 5-7 kryddnejlikor
  • 2 rödlökar
  • 4 vitpepparkorn
  • Instruktioner

    Värm vatten, socker och ättika i en kastrull tillsammans med kryddor. Ta bort kastrullen från spisen då sockret lösts upp i vattnet och ättikan. Låt stå och dra medan du förbereder fisken. Vänd strömmingsfiléerna i mjöl och salt. Stek dem gyllenbruna i smör och olja. Skiva rödlöken. Lägg ett lager i botten på en skål. Varva några lager lök med strömmingen. Slå över den ljumma lagen. Se till att strömmingen är helt täckt med lag. Låt stå och dra i minst två timmar, men helst i ett dygn. Servera med färskpotatis eller på rågbröd med finhackad rödlök och gräddfil.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben