Inlagd strömming

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mums.

Ingredienser

  • 600 g strömming
  • Ströbröd
  • Smör
  • 3/4 dl ätticka 12 %
  • 2,5 dl vatten
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • Rödlök
  • Instruktioner

    1. Lägg ihop 2 strömmingar med köttsidorna mot varandra och panera dem i ströbröd Stek dem med smör i stekpanna.
    2. Blanda ihop ättickslagen och koka ihop den en stund. Låt svalna.
    3. Varva strömming och rödlök i en burk med ett bra lock och häll över lagen.
    4. Låt dra i 2 dygn.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (3)

    enAnnan 30 mars 2008

    Jag säger bara: Jättegod!!

    Arkenstone 11 juli 2009

    Mmmm... Varför gör jag inte det här oftare?? På knäcke!

    kekke46 15 mars 2014

    Mums älskar inlagd strömming så gott :)

    Relaterade Artiklar

    Sill och strömming
    Sill och strömming är egentligen samma fisk. Namnet strömming använ...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben